Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2012 20:06 - Конфликта на интереси на управляващите в Бобов дол - начин на употреба
Автор: bobovdol Категория: Политика   
Прочетен: 969 Коментари: 0 Гласове:
0



          Много се чудехме как да озаглавим статията. Вариантите бяха няколко, но два бяха основните - Конфликта на интереси на управляващите в Бобов дол - начин на употреба  или  Конфликта на интереси на управляващите в Бобов дол като начин на живот.

В края на краищата стигнахме до извода , че и двете заглавия водят до едно и също и хвърляхме „ ези или тура „.   Е....... -  падна се горното заглавие.

 

             Не се безпокойте–няма да Ви занимаваме с Конфликта на интереси на управляващите,

касаещ болницата в Бобов дол – този казус е ясен. С него са запознати всички – даже и децата, които си играят на вън.Ще отбележим само датата на която се провежда  извънредно заседание на ОбС Бобов дол - 11.01.2012 година.

                Защо е важна тази дата ?  Защото с нея започва един период в работата на ОбС Бобов дол през който Конфликта на интереси на управляващите се превръща в начин на живот за тях.

                 На следващото заседание на ОбС, на 15.02.2012 година , О чудо – пак Конфликт на интереси – Зарев гласува за това жена му ( Гергана Руменова Зарева ) да бъде съдебен заседател . Няма значение, че е незаконно. Няма значение, че за това се плаща.  Нищо няма значение!   Важното е, че „Ние сме управляващите“ и „ Юруш на маслинитеееее.......“!

                Фрапиращото обаче не е това, че Зарев гласува за жена си. По-фрапиращото е, че и неговите подчинени във „Въгледобив – Бобов дол“ съветници от ЛИДЕР – Каптиев,Емилов,Лазаров и Илиев също гласуват за жена му. Смеят ли да не го направят?!

                Още по-фрапиращото е, че и т.н.групи от общински съветници на БСП и ГЕРБ гласуват под командата на Зарев – „За“ за жена му!

                 Най-фрапиращото обаче предстои – Р.Борисова,която е Председател на комисията за конфликт на интереси към ОбС Бобов дол също гласува „За“ за жена му. ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО ?!!

                За Радлев, няма да коментираме. Той си пази 757 -те лв.

                 Комисията за конфликт на интереси установи наличието на такъв за Зарев, Каптиев, Емилов, Лазаров и Илиев.  Да обаче има и още двама общински съветници от ЛИДЕР в ОбС Бобов дол с конфликт на интереси и това са Георги Кирилов Георгиев и Петър Рангелов Иванов. Да те не работят във „Въгледобив – Бобов дол“ , но работят в ТЕЦ „Бобов дол“.  А ТЕЦ „Бобов дол“ е с Едноличен собственик на капитала "КОНСОРЦИУМ ЕНЕРГИЯ МК" АД, в който акционер е „Въгледобив – Бобов дол“, чрез Зарев.

                Е какво излиза – 7 от 9 общински съветници на ЛИДЕР в ОбС Бобов дол са в конфликт на интереси !!!   Останаха само 2 –ма Дивячки и Величкова – пожелаваме им спорна работа. !

                 Кметът Станчев не изостава от ментора си Зарев !  Раздава обществените поръчки на Община Бобов дол на фирмите на Ковачки, а по-малките – на родата !

                 На 30.03.2012 г. Станчев е подписал договор с една от фирмите около Ковачки за доставка на хранителни продукти за детските градини в Бобов дол ( да не забравяме, че жената на Зарев е директор там ) на стойност 81 490,25 лв. с ДДС  .

Фирмата е "Интеркомерс груп плюс "ЕООД ,  с адрес в София ж.к. "Хаджи Димитър", ул. "Скайлер" № 41, Телефон и факс в Кюстендил -078/550 629 и  E-mail: verigaevropa@abv.bg.

 Вижте какво излезе в Google за магазин „Европа Кюстендил“:

Супермаркет Европа [ Кюстендил ] 

www.magazinievropa.com/kyustendil.... - Кеширана версияСподеляне

Кюстендил, ул.Пауталия №10. Телефон: 078 / 550 394; Факс: 078 / 550 629; Управител: Ирена Христова; Работно време: Понеделник: от 07:30 до 23:00

 Е господа управляващи – не можахте ли поне нова електронна поща да си направите, та така явно „газите лука“ ?!

При нас дойдоха служители от Общинска администрация Бобов дол и ни помолиха да зададем вместо тях въпрос към кмета Станчев и ние го правим защото ги разбираме, че се притесняват да не загубят работните си места:
     Защо бе Кмете даде доставката на канцеларски материали на братовчед ти ?!!!
        Не можа ли да обявиш конкурс или търг , та така явно го караш през просото ?!!!

 Всички тези примери навеждат на въпроса – Защо управляващите в Бобов дол са превърнали Конфликта на интереси в начин на живот за тях ?

Тук отговорите са два :

или

1. Управляващите в Бобов дол хал хабер си нямат от публичен мениджнънт и публични политики;

 или

 2.Управляващите в Бобов дол така са „вдигнали кофите“, че не желаят  да се съобразяват със законите в тази страна и с интересите на хората;

 И в двата случая – те не са за там !

 Затова се обръщаме към Зарев,Станчев и техните покровители , към сателитите на Зарев,Станчев и кликата около тях –Радлев и Р.Борисова:

 Господа управляващи,

 Вие явно не осъзнавате, че сте поставени на тези постове от гражданите на община Бобов дол за да им служите и да работите, не в собствен интерес и в интерес вашите покровители,олигарси от подземния свят, а в интерес на хората.

Вие се държите като една клика от плутократи и местни феодали, които не осъзнават, че хората ви избраха за да им помагате, а не да се поставяте над закона.

 Но този път сбъркахте !

 Вие сте длъжни да върнете властта в ръцете на хората за ваше и тяхно добро!

  Знаем, че ви е страх да не загубите работата си и протекциите ви, но ние ще ви дадем съвет – не смейте да всявате страх у хората, не заплашвайте служителите от Общинската администрация, не посягайте на заплатите и социалните придобивки на миньорите и енергетиците !  Така поне ще има някаква полза от вашия мандат, но пак няма да възстановите стореното на хората.

Ако веднага не престанете да работите в свои и чужди интереси, по-добре си подайте оставките, за да не ви ги дадем ние-хората от община Бобов дол. Или се вразумете или слезте от креслата си додроволно, за да не се налага да слезете по друг начин ! Не си насилвайте късмета !  Не е здравословно за вас!

 Спрете да лъжете нагло хората в очите !  Признайте, че вашите решения не се вземат от вас самите, а ви се налагат от вашите покровители-олигарси. Безочието ви мина всякакви граници! Кои сте вие за да решавате против волята на хората, да ги заплашвате и да ги карате да се страхуват от вас ?!

 Хора от община Бобов дол ,

Не се страхувайте от кликата на Зарев и Ковачки в ОбС , не се страхувайте да бъдете едни от нас ! 

Ние не сме организация, хора организирани в клуб или движение.Ние сме хората , които познавате. Ние сме хората , които срещате на улицата всеки ден.Ние сме тези, които не очаквате – от продавача в близкия магазин и чистача в ресторанта, до миньора, шлосера и енергетика.Ние сме много повече от това – ние сме единни. Ние сме хора от всякъде. Ние сме хора, които искат да знаят и споделят ИСТИНАТА .

НИЕ СМЕ ИДЕЯ!        Просто напишете във Facebook: Nenastraha V Bobov Dol




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bobovdol
Категория: Политика
Прочетен: 46548
Постинги: 28
Коментари: 16
Гласове: 26
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930